2014. április 15., kedd

Csorgókő vízesés/Varság

   

  
     Székelyvarság Hargita megye egyik legnagyobb kiterjedésű tanyai települése. Jellegzetes erdélyi magyar hegyi szórványtelepülés. Székelyudvarhelyről északra fekszik és a környék legmagasabb szintjén fekvő település, a varsági fennsík.
    Székelyvarságon, az erdő sűrűjében található az a csodálatos természeti képződmény, melyet  Csorgókő vízesésnek neveznek, s amely a Varságra látogató turisták egyik kedvelt  célponja. A kétszintű vízesést a 6-7 méter magasból alázúduló patak vize alakította ki. A felső szintre is érdemes felkapaszkodni, ezt a sziklában levő lépcsőszerű repedések és párkányok teszik lehetővé. 

Megközelités: 

     A települést jelző táblától nem messzire, jobbra forduló úton haladunk tovább a központ irányába, melyről a fafeldolgozó telep mellett jobbra térünk le . Az út további részén csodálatos táj fogadja az odalátogatót, amit érdemes megtapasztalni akár gyalogosan is. A Tálasbércét jelző, fába szegezett kis táblánál balra kanyarodunk, majd további 1,5-2 km gyaloglás után a vízesést jelző táblához, valamint pihenőhelyhez érünk. Innen már hallani a víz zubogását is. Igy, akár a hang vagy az irányt jelző nyíl irányába csupán 50 métert megtéve egy csodálatos helyre érkezünk, ahol a nyári kánikulában fel is frissülhetünk a 6-7 méter magasból alázúduló hűs patak vize alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése