Frissítés:
Összeírtam minden receptet a disznóvágáshoz.
Itt találhatjátok meg: Receptgyűjtemény/Disznóvágás
Előlegben egy pár recept a disznóvágáshoz. Kezdjük a falatozással vagyis a disznótoros ebéddel és vacsorával.
Sült kolbász és véres
A disznóvágást a vacsora zárja le, amin van rakott káposzta, kolbász, véres pityókapirével és savanyúsággal.
A kolbászba beletesznek minden olyan húst, amit nem akarnak elraktározni, illetve hús, zsiradék maradékok a letisztított húsokból. Mi combrészt, nyakkarajt, hasalját is szoktunk bele tenni. A húst ledarálják, sóval, borssal, paprikával, fokhagymával ízesítik. Olvasd tovább a receptet itt.A legfinomabb tokány/pörkölt
A legfinomabb, de a nagyon friss hús a titka..
Mocskos tokánynak hívják...Olvasd tovább a receptet itt.
Káposztaléleves
Aki székely vidéken született annak nem ismeretlen ez a leves, legalább egyszer egy évben biztos találkozik vele az ember fia ha nem máshol, hát egy disznótoros vacsorán.:) Hogy hogyan kell elkészíteni, nézd meg itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése